חלון למפעל החכם | מאמרים מקצועיים
איך נכין את עצמנו למהפכה התעשייתית החמישית – Industry 5.0? / ד"ר נירית גביש
תעשייה 5.0 מציעה גישה חדשה המשלבת טכנולוגיה מתקדמת עם דגש על רווחת העובד וקיימות סביבתית. המאמר בוחן את ההזדמנויות והאתגרים של גישה זו, ומספק תובנות מעשיות לתעשיינים המעוניינים להתאים את מפעליהם למגמות העתידיות בתחום הייצור.
15/09/2024
חיזוק החוסן של שרשראות האספקה בישראל בעידן תעשייה 5.0 /מירב גרוסמן
חיזוק החוסן של שרשראות האספקה בישראל בעידן תעשייה 5.0 /מירב גרוסמן תקציר: מחקר חדש חושף אתגרים משמעותיים בשרשראות האספקה בישראל, במיוחד בענף ייצור מחשבים ומכשור אלקטרוני. ענף זה מציג תלות גבוהה בתשומות מחו"ל ובשווקי יצוא, בעיקר מסין. פתרונות דיגיטליים מתקדמים כמו IoT, Big Data, ו-Blockchain מציעים דרכים חדשניות להתמודדות. תעשייה 5.0 מדגישה קיימות, חוסן, ומיקוד בהון האנושי, תוך שילוב טכנולוגיות מתקדמות. מירב גרוסמן, מנכ"לית המכון לייצור מתקדם, מנתחת כיצד יתרונות התעשייה הישראלית יכולים להוביל את המהפכה בניהול שרשראות אספקה ולהפוך אתגרים להזדמנויות.
15/08/2024
כך פתרה ISCAR אתגרים מורכבים בעיבוד שבבי: הדפסת תלת-ממד ואופטימיזציה טופולוגית
תעשיית העיבוד השבבי ניצבת בפני אתגרים מורכבים: דרישה לכלים בעלי גיאומטריה מסובכת, צורך בקירור יעיל, והכרח להפחית משקל תוך שמירה על קשיחות. המאמר חושף כיצד שילוב מהפכני של הדפסת תלת-ממד ואופטימיזציה טופולוגית מציע פתרונות מפתיעים לאתגרים אלו, ומדגים כיצד חברת ISCAR מיישמת טכנולוגיות אלו ליצירת כלים פורצי דרך בתעשייה.. מאת מר ברוניסלב בגרייסר.
כריית תהליכים (Process Mining) – טכנולוגית AI החדשנית ביותר לייעול תהליכים בארגון .
ארגונים רבים נאבקים בניהול תהליכים מורכבים הפרוסים על פני מערכות מידע שונות, מה שמוביל לחוסר יעילות וכשלים תפעוליים. טכנולוגיית "כריית תהליכים" מאפשרת לבצע "צילום רנטגן" דיגיטלי של התהליכים ולזהות היכן קיימים צווארי בקבוק, כפילויות וחוסר יעילות על בסיס נתונים אמיתיים. יישום כריית תהליכים בארגונים מובילים הניב שיפורים דרמטיים כגון הפחתת ספקים ב-20%, צמצום עלויות ב-47% והקטנת זמני המתנה ב-56%.
"הפרדוקס הדיגיטלי" של התעשייה הישראלית
ישראל נחשבת למובילה עולמית בפיתוח וייצוא של טכנולוגיות חדשניות, עם תעשיית היי-טק מפוארת וזרם בלתי פוסק של חברות סטארט-אפ וחידושים טכנולוגיים. אולם, למרות היתרון היחסי הזה, קיים בישראל "פרדוקס דיגיטלי" בולט - פער משמעותי בהטמעת טכנולוגיות מתקדמות במגזר העסקי המקומי בהשוואה למדינות מפותחות אחרות.
Low Code/No Code - מה ההבדל והיתרונות הגדולים לדיגיטציה בתעשייה 4.0
חברות תוכנה רבות מפרסמות פתרונות לניהול תהליכים במקום העבודה, חלקן עם התמחות בסקטור מסוים וחלקן עם פתרון כללי עם המסר הפרסומי של ״ללא קוד״ או עם ״קוד נמוך״ (no-code or low-code). מה המשמעות ומה היתרונות והחסרונות לארגון?
19/05/2024
ללמוד מ"התאום הדיגיטלי"
כך סייע שימוש ב"תאום דיגיטלי" לשפר תהליכי הברגה אוטומטיים בחברה ישראלית המייצרת ספקי מתח.
16/04/2024
מאמר- מנהיגים בעת מלחמה
כשם שכולנו ניצבנו הלומים וכאובים מול האסון הכבד ב 7.10 ובפרט אחד האתגרים הוא שהמשבר עדיין מתמשך וקיימת חוסר ודאות לגבי משכו והשלכותיו. המטרה שלנו, וכאן אנחנו נוגעים בתפקיד המנהלים, לוודא שהעובדים והמשק יוכלו לחזור, לנהל את הנפילה כך שנוכל לחזור ואף לצמוח, ושיהיה ללוחמים שלנו – עבור מי ומה להילחם ולאן לשוב.
31/01/2024
המספרים אומרים הכול: רובוטים יכולים להזניק את התעשייה הישראלית
מחקרים מלמדים כי הטמעת רובוטים בתעשייה מגבירה את הפריון. עם זאת, התעשייה בישראל מפגרת מאוד בקצב הטמעת הרובוטים בהשוואה לעולם. מהם החסמים המעכבים את התהליך, ומה ניתן ללמוד מהמפעלים שכבר הטמיעו רובוטים בשנים האחרונות?
28/12/2023
הרובוט המכייל וליקוט המחסניות: ממשק בין האדם למכונה
עם ההתפתחות המשמעותית, גילינו שניתן יהיה לתכנת מערכות דיגיטליות ורובוטים לבצע את הפעולות שיועדו להם. אך עלינו לזכור את המימד האנושי, הממשק שבין האדם למכונה והאופן בו ניתן יהיה למקסם את שני הצדדים על מנת להרוויח ולהוציא את מירב היתרונות.
26/11/2023