חלון למפעל החכם | מאמרים מקצועיים

דיגיטציה ברצפת הייצור - מאמר

רצפת הייצור היא הלב הפועם של כל מפעל. הטמעה נכונה של מערכת דיגיטציה של רצפת הייצור יכולה לסייע למפעל לזהות צווארי בקבוק, לשפר תהליכים, להגביר את הפיריון – וגם לתרום לרווחת העובדים.
20/03/2023

דגשים להגנת סייבר במערכות ה-OT שברצפת הייצור - מאמר

08/02/2023

להביא את מהפיכת התעשייה החכמה לתהליכי בקרת האיכות

18/12/2022

במאמר זה תיחשפו למספר פתרונות איכות מתקדמים שהוטמעו בעזרת המכון לייצור מתקדם במפעלי תעשייה בישראל, יחד עם מחקר חדשני המציג מתודולוגיה מתקדמת המסייעת בזיהוי טכנולוגיות לשיפור האיכות במפעל וחסמים עיקריים שעלולים לעכב את אימוץ הטכנולוגיות החדשות.

חדשנות בתעשיית המתכת: מערכת בקרה לתהליכי דפינה במכונות עיבוד מדויקות החוסכת בזמן יקר ומקטינה את הפחת

08/11/2022

כיום, בכדי לשנות את כוחות האחיזה של חלק מעובד יש צורך בהפסקת פעולת מכונת הCNC, לכוון מחדש את כוחות האחיזה, להפעיל את המכונה ולחזור ולעבד את "החלק".
במאמר זה מובא בפניכם תהליך חדשני המבצע את הפעולה באופן אוטומטי ללא צורך בעצירת המכונה אשר חוסך בזמן יקר ומקטין את הפחת,
וגם: שיטה אוטומטית לדפינה חוזרת.

אדם ורובוט על רצפת הייצור

ד"ר אורי בן-חנן, סמנכ"ל טכנולוגיות, המכון לייצור מתקדם
30/06/2020

או כפי שהם נקראים עוד (Collaborative Robots) שוק הרובוטים השיתופיים גדל בצורה מעריכית. המנוע העקרי לגידול המואץ נובע (Cobots) קובוטים .מהירידה במחיר הרובוטים

קיימים לא מעט רובוטים שיתופיים במחירים הנמוכים מ-$45,000. לכך יש להוסיף ציוד היקפי כגון גריפרים, מצלמות וכדומה, במחירים המגיעים לכ-$10,000 …העלויות הנמוכות יחסית, הופכות את הרובוטים ואמצעי העזר לפתרון רלוונטי

ייצור חלת דבש – ההדפסה התלת ממדית של הטבע

28/08/2022

ייצור חלת דבש – ההדפסה התלת ממדית של הטבע

בייצור תוספתי או במילים אחרות הדפסה תלת מימדית על מגוון ההיבטים הכרוכים בו דננו לאחרונה בוובינר "חלון למפעל חכם – ייצור תוספתי" בשיתוף הלשכה לטכנולוגיות המידע בישראל ומרכז המצויינות תעשייה חכמה.
המאמר הבא מציג את הנושא מזווית אחרת: ייצור תוספתי בטבע, דרכו יציג את מגוון השיטות והשימושים הקיימים היום ולאן הנושא עתיד להתפתח.

 

"מיקרו מערכות" – חיישנים ומשפעלים – השימוש בהם והשפעתם

מיקרו מערכות אלקטרומכניות
11/07/2022

מתקני ייצור "חכמים" ניזונים ממידע המופק ממערכות-חיישנים שונות המשולבות במכונות הייצור. חיישנים אלה הינם בעצם "מיקרו מערכות אלקטרומכניות" מיקרו מערכות אלקטרומכניות משפיעות על אופי ואיכות חיינו בתחומים רבים כגון: רכב, רפואה, תקשורת, אופטיקה, אחזקה ובטיחות. אחד השימושים הנפוצים הינו האפשרות ליישום אחזקה חזויה של מערכות מסתובבות כגון מנועים חשמליים, טורבינות, משאבות ועוד. כיצד זה מתבצע? יישום זה מתבסס על ידי מדי תאוצה. מד התאוצה מחובר לגוף המערכת המסתובבת ומקליט את חתימת רעידות המערכת. ניתוח ספקטרלי של האות מאפשר לאתר שינויים בחתימת הרעידות המעידים על בלאי של רכיבים במערכת. ניטור שינויים אלו במערכת מאפשר תכנון של פעולת האחזקה של המערכת מבעוד מועד, טרם התרחשות תקלת שבר, ומכאן המונח "אחזקה חזויה".

אימון המפעיל האנושי לעבודה בקווי הרכבה משולבי קובוטים

כיצד מציאות וירטואלית (VR) יכולה לעזור?
28/06/2022

"המהפכה התעשייתית הרביעית" היא מונח שטבע קלאוס שוואב, Klaus Schwab, מייסד ויו"ר הפורום הכלכלי העולמי, כדי לתאר עולם שבו אנשים משתמשים בטכנולוגיה שמשולבת בצורה אינהרנטית בחייהם. קובוטים, או בשמם האחר "רובוטים שיתופיים" (Collaborative Robots), מהווים את אחת הטכנולוגיות המרכזיות במהפכה התעשייתית הרביעית.

סימולציה

"התאום הדיגיטלי" למערכות ייצור
14/04/2022

רעיון "התאום הדיגיטלי" נוצר במקור בשנת 2002 באוניברסיטת מישיגן בהקשר של ניהול מחזור חיי המוצר(PLM), כחלק מתהליך הפיתוח. למרות שהטרמינולוגיה השתנתה עם הזמן,  ככל שהיא התרחבה ונעשתה רלוונטית בתעשיות רבות, הרעיון נותר ללא שינוי מהותי ומתמקד סביב מנגנון  סימולציה לתהליך.

התאום הדיגיטלי מבוסס על הרעיון שניתן ליצור תצוגה דיגיטלית  של מערכת פיזית כישות עצמאית. התצוגה הדיגיטלית  הזו מבוססת על  המידע שמוטבע בתוך המערכת הפיזית בעולם האמיתי, והשניים יישארו מחוברים לאורך תהליך הפיתוח של המערכת.